Marketplace marketing

Optimaliseer je feed voor het beste resultaat

.
Brightways werkt o.a. voor

Alleen een marketplace-account hebben is niet genoeg. Net als bij je eigen platform is optimalisatie noodzakelijk voor een beter resultaat. Dat is bij marketplaces niet anders. Door content te optimaliseren, zorgen we ervoor dat een potentiële klant jouw product eerder tegenkomt in zijn zoektocht en dus eerder converteert. Een optimale customer journey wordt vervolgens beloond met meer zichtbaarheid, waardoor je volgende klant weer een stukje dichterbij is.

Marketplace content

Er zijn verschillende factoren die direct en indirect invloed hebben op je organische positie op marketplaces. Een belangrijke factor  is content. Naast het toevoegen van relevante, duidelijke en scherpe afbeeldingen, heb je ook een heldere productomschrijving nodig. Hierbij is het belangrijk om te weten welke zoekwoorden jouw doelgroep gebruikt om een product te kopen dat jij aanbiedt. Daar moet je immers zichtbaar zijn. 

Brightways zorgt ervoor dat je content perfect aansluit op de zoekvraag van je klant. Met het gebruik van slimme tools analyseren wij het zoekgedrag en passen de content op basis hiervan aan. 

We optimaliseren onder andere:

  • De titel

  • De bulletpoints

  • De productomschrijving

.

Ben je merkeigenaar op Amazon? Dan zijn er nog meer mogelijkheden op het gebied van content optimalisatie. Met A+ content/verrijkte content kan je o.a. afbeeldingen toevoegen aan je productomschrijving, met een hoger conversiepercentage als gevolg.

Buybox management

Op marketplaces geldt: wie de buybox heeft, krijgt de verkoop als iemand op “in winkelwagen” klikt. Dit is niet altijd de goedkoopste aanbieder, maar vaak de aanbieder met het beste marketplace-account. Dit wordt onder andere bepaald door prijs, fulfilment, leversnelheid en seller rating. Wij helpen je deze onderdelen te verbeteren en zorgen hiermee voor een hogere conversieratio.

.

Account health

We doen er alles aan om ervoor te zorgen dat jouw account gezond blijft. Zo komt het nog wel eens voor dat producten worden afgekeurd. Daarnaast kan je complete account worden opgeschort als je niet naar verwachting presteert. Factoren zoals responstijd, delivery performance en het aantal retouren (en dan vooral defecten) zijn hierbij van belang. Wij managen de notificaties en reageren adequaat op waarschuwingen. Met Brightways ben je verzekerd van een gezond account dat blijft presteren.

Hulp nodig bij het optimaliseren van jouw content op marketplaces? Neem contact op met Brightways en ontdek hoe wij je verder kunnen helpen.

Kunnen wij je helpen?