Ieder land z'n eigen productafbeeldingen op Amazon

Optimaliseer productafbeeldingen per land

Een veel gehoorde frustratie van veel Amazon Sellers is het niet kunnen aanpassen van productafbeeldingen per marketplace.

In de meeste gevallen worden producten gelist via Amazon Upload Sheets of door gebruik te maken van integrators zoals EffectConnect of ProductFlow. Zo zet je relatief snel en makkelijk je assortiment online en push je jouw content naar de verschillende marketplaces. Hoewel je op deze manier veel content per land kunt aanpassen, zal je zien dat productafbeeldingen per ASIN over alle marketplaces gelijk zijn.

Verkoop je op slechts 1 marketplace dan is dat prima. Ben je echter actief op meerdere Amazon marketplaces, dan ontstaat al snel de behoefte om je volledige content te optimaliseren per taal en zoekgedrag per land. Gebruik je tekst in je productafbeeldingen, dan wil je natuurlijk dat jouw boodschap perfect ontvangen en geïnterpreteerd wordt.
Wist je bijvoorbeeld dat slechts iets meer dan de helft van de Duitsers redelijk tot goed Engels spreekt en dat ongeveer 75% van de Fransen niet of slechts gebrekkig Engels spreekt?

Hoewel enigszins verborgen in Seller Central, heeft Amazon met de Country Specific Upload een tool om per land productafbeeldingen aan te passen. Het is wellicht een beetje omslachtig, maar vanaf nu je zorg je er met deze tool voor dat jouw top sellers per land volledig geoptimaliseerd zijn!

Tip: Check de Name Your Image pagina voor de “naming requirements” van jouw productafbeeldingen.

Stop met onbegrepen worden

  • Verkoop meer

    Verhoog je conversie door afbeeldingen af te stemmen op taal en zoekgedrag per marketplace.

  • Verbeter Advertising Performance

    Door verhoogde conversie verdien je aan iedere uitgeven euro voor advertising.

  • Hogere Organische Ranking

    Meer verkopen en hogere conversie zullen leiden tot meer relevantie en hogere organische posities.

Boost je conversie met Brightways

Wil je jij jouw groei versnellen op Amazon en kan je hierbij hulp van specialisten gebruiken? Plan dan nu een kennismaking.